INFOWEB

 

La web de la Vall de Llobregós es una publicació de la revista LLOBREGÓS INFORMATIU. L’estiu de 2004 va publicar un suplement dedicat a donar a conèixer la Vall. Aquest suplement ha servit de base d’aquest lloc web, amb la idea de promocionar el patrimoni, els paisatges, els pobles i l’encant d’aquest territori, bressol de Catalunya, per on passava en el segle X la primera frontera del principat.

L’estructura de la web

Els diferents apartats que tenen aquestes pàgines són:

1.- Què hi trobaràs? És una presentació esquemàtica i visual del que podem trobar: natura, patrimoni, història, gastronomia, art, tradicions, paisatges...

2.- Presentació: Un escrit del Sr. Vidal Vidal, reconegut escriptor i columnista de Lleida, que va ser Director dels Serveis Territorials de Comerç, Turisme i Consum  de la Generalitat a la capital del Segrià.

3.- Situació: Informació geogràfica de la Vall, amb el mapa, les carreteres i una invitació a descobrir-la, a través de la seva geografia, història i cultura.

4.- Els municipis: A través d’un mapa sensible es pot accedir a la informació dels municipis i pobles de la Vall, amb fotografies, informacions d’interès i enllaços.

5.- Racons d’interès: Presentació a través de fotografies dels racons entranyables de cada poble.

6.- Les masies: Una característica d’aquesta zona rural són les masies com una forma d’entendre la vida que ens ve de molts segles enrere.

7.- Rutes: Presentem una sèrie de rutes temàtiques, cada una de les quals està documentada a través d’un text explicatiu i unes fotografies de cada indret i, si està disponible, la pàgina en PDF de la revista LLOBREGÓS amb el reportatge publicat.  Un botó invita a imprimir la ruta, de tal manera que un viatger pot obtenir una fitxa impresa per tenir-la present durant la seva visita a la Vall.

Rutes per la natura: Diferents recorreguts per fer senderisme o BTT, amb especial incidència en l’Espai d’Interès Natural (EIN) del Llobregós.

Ruta per la prehistòria: Un recorregut pels diferents jaciments arqueològics de la zona.

Ruta per la frontera medieval: Una visió de la primera frontera de Catalunya al llarg de l’anomenada “línia defensiva del Llobregós”, farcida de castells i torres de guaita.

Ruta pel romànic i el gòtic: L’art medieval a través d’edificacions i escultures romàniques i gòtiques.

Ruta pel barroc: Una de les manifestacions de l’art de l’època moderna es conserven en moltes esglésies i masies de la Vall.

Ruta per l’arquitectura popular: Les cabanes, els marges, els molins i els ponts formen part de paisatge rural de la Vall del Llobregós.

8.- Paisatges: Una col·lecció de fotografies de diferents èpoques de l’any mostren la varietat i bellesa de la natura.

9.- Festes i tradicions: La riquesa humana queda reflectida en les tradicions i festes populars que s’hi celebren, com a manifestació cultural que s’ha anat conservant al llarg de segles.

10.- Serveis: Relació de llocs per a poder gaudir d’un bon menjar, d’una bona estada, o d’uns productes típics de la Vall, així com els diferents serveis, com ara transport, serveis religiosos, centres de salut, etc.

 

Un servei del voluntariat de l'APACT, associació cultural editora de la revista Llobregós Informatiu.

© APACT - Llobregós informatiu - 2006